Політика
17 травня 2017
Порошенко закликає депутатів Європарламенту не відвідувати окупований Крим
Глава Української держави також привернув увагу глави Європарламенту до триваючого порушення РФ Мінських домовленостей.
news-image

Президент Петро Порошенко на зустрічі з президентом Європарламенту Антоніо Таяні заявив, що сподівається, що Україна і надалі відчуватиме підтримку ЄП.

Про це інформує прес-служба президента України, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Глава держави відзначив, що Європейський парламент завжди був найбільш амбітним прихильником європейських устремлінь українського народу. Саме тому нинішнє підписання рішення ЄС про надання українським громадянам безвізового режиму є спільним досягненням... Порошенко висловив переконання, що Україна і надалі відчуватиме підтримку Європарламенту, зокрема щодо подальшого більш амбітного наповнення європейського порядку денного нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Президент України висловив різке засудження випадків протиправного відвідування окремими членами Європарламенту окупованих територій Криму та Донбасу і звернувся до президента ЄП з проханням дати адекватну відповідь та не допускати таких візитів у майбутньому.

Сторони сподіваються, що наступним етапним рішенням має стати набуття чинності Угодою про асоціацію.

Глава Української держави також привернув увагу глави Європарламенту до триваючого порушення РФ Мінських домовленостей, свідченням чого є чергове загострення безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі. Він відзначив важливість підтримки Європарламентом збереження санкційного режиму проти РФ до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим.

Порошенко запросив Таяні відвідати Україну.

Нагадаємо, сьогодні в середу, 17 травня, відбулося історичне підписання угоди про безвізовий режим України та ЄС. У Страсбурзі, Франція, урочисто підписали фінальний документ голова Європейського парламенту Антоніо Таяні і представник Мальти, як країни, що наразі головує в ЄС. За процедурою спостерігав президент України Петро Порошенко. 

Читайте також: Безвізовий режим: куди можна полетіти за 30 євро
Читайте також: Польща не збирається приймати до себе біженців навіть якщо отримає покарання від Євросоюзу, - заявляє міністр внутрішніх справ країни