Політика
13 січня 2015
Роскомнадзор порадив ЗМІ не публікувати карикатури з Charlie Hebdo
Невиконання зазначених вимог буде розглядатися відомством як порушення закону
news-image

Управління Роскомнадзора Камчатки розіслало в місцеві ЗМІ лист, в якому попередило про неприпустимість "розміщення будь-яких карикатур на релігійних діячів".

Про це пише  Є | Єдність.інфо з посиланням на РБК.

Лист слід вважати не попередженням, а позицією Роскомнадзору щодо теракту в Парижі, пояснили у відомстві.

У листі вказується, що "розміщення в ЗМІ будь-яких карикатур на релігійних діячів неприпустимо". Крім того, російське відомство не рекомендує інтернет-ЗМІ розміщувати гіперпосилання "на матеріали інших ЗМІ (в тому числі іноземних), авторські матеріали, що виправдовують дані події, карикатури релігійних діячів".

Невиконання зазначених вимог буде розглядатися відомством як порушення закону "Про протидію екстремістській діяльності".

Нагадаємо, що 7 січня в Парижі троє озброєних чоловіків розстріляли в редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo 12 співробітників та 2 правоохоронців, ймовірно, за публікацію журналом карикатур на пророка Мохамеда. Згодом протягом наступних днів від дій терористів загинули ще 5 осіб. На знак солідарності з загиблими журналістами ЗМІ по всьому світу опублікували на своїх шпальтах карикатури з Charlie Hebdo.

Колишній олігарх з Росії Михайло Ходорковський, який на сьогодні проживає в Швейцарії, закликав ЗМІ публікувати відповідні карикатури, за що глава Чечні Рамзан Кадиров назвав його "ворогом усіх мусульман".

Також Кадиров звинуватив главреда радіостанції "Ехо Москви" Олексія Венедиктова у спробах образити мусульман Росії і всього світу, поставивши в провину організоване на сайті радіостанції опитування про допустимість появи в ЗМІ карикатур на пророка Мухаммеда.