Події
18 травня 2017
На Харківщині евакуювали школярів через сильний запах газу
Зараз діти знаходяться під наглядом медиків.
news-image

Прокуратура Харківської області контролює розслідування кримінального провадження за фактом забруднення землі хімікатами, в результаті чого отруїлися діти. Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Інформує «Є!», з посиланням на strana.ua.

"Прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом забруднення землі речовинами, шкідливими для здоров'я людей або довкілля (ч.1 ст. 239 КК України), що відбулося в с.Смірнівка Лозівського району Харківської області", - йдеться в повідомленні .

За попередніми даними, невстановлені особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю 17 травня вивантажили на звалищі 54 бочки об'ємом 200 літрів кожна з невідомими речовинами.

"На трьох ємностях є напис" метилмеркаптан ". Саме з цих бочок стався витік речовини. У результаті забруднення в лікарню госпіталізовано троє неповнолітніх жителів села (2000-2004 р.н.). Зараз діти знаходяться під наглядом медиків. Стан здоров'я оцінюється як задовільний" , - повідомили в прокуратурі.

Метантіол (метилмеркаптан) - безбарвний газ з сильним огидним запахом, при малих концентраціях нагадує запах гнилої капусти. Труднорастворім в воді, дуже горюча. При високих концентраціях негативно впливає на центральну нервову систему. Людина здатна відчути запах метантіола навіть при концентрації 1 частина на мільйон. Метантіол використовується у виробництві амінокислоти метіоніну, яка застосовується при виробництві кормових добавок.
Крім того, проведена часткова евакуація учнів місцевої школи та дитячого садка в сусідні школи.

Читайте також: Міносвіти рекомендує навчальним закладам згадати про геноцид кримських татар 18 травня
Читайте також: Віталій Кличко: «Ми плануємо реформувати систему стоматологічної допомоги через об’єднання 14 комунальних поліклінік у єдине підприємство»