Події
19 травня 2017
В СБУ рвуться допомогти у розслідуванні справи про вбивство Шеремета
Тепер в СБУ вимагають від Трояна доказів на підтвердження своїх слів.
news-image

У Службі безпеки України кажуть, що розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета їм не доручали, але вони готові допомагати.

Відповідну заяву поширила прес-службі СБУ.

У Службі нагадали, що розслідуванням вбивства Павла Шеремета займається Нацполіція, а змінювати підслідність справи мають право лише з ГПУ.

Водночас у СБУ визнають, що їхні співробітники та підрозділи виконували доручення слідчих у рамках розслідування вбивства журналіста.

Зокрема, з відповідним процесуальним оформленням, на виконання доручення слідчих, отримано чотири жорсткі носії інформації із записами камер зовнішнього спостереження, що розташовані на одному з будинків по вулиці Івана Франка у Києві. В оригінальному вигляді, без внесення жодних змін у конфігурацію і об’єм матеріалів вони передані слідчому, – запевнили в СБУ.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян в ефірі 24 Каналу розповів, що на початку розслідування вбивства Павла Шеремета, коли він ще курував цю справу, були випадки, коли СБУ вилучило відео з місця події, а потім повертало сервери із записами власникам, де вже не було жодних даних.

Тепер в СБУ вимагають від Трояна доказів на підтвердження своїх слів.

Нагадаємо, у резонансному фільмі "Вбивство Павла" журналісти з'ясували нові подробиці щодо вбивства свого колеги. Зокрема, стало відомо, що в ніч перед вбивством поблизу автомобіля журналіста, в який була закладена вибухівка, помітили колишнього (а, можливо, навіть теперішнього) співробітника СБУ Ігоря Устименка.

Читайте також: СБУ прикрила нелегальний бізнес медиків, які підпільно продавали донорську кров
Читайте також: Як Луценко підставив Вороненкова, - розповідає російський політик