Політика
19 травня 2017
Надія Савченко прокоментувала скасування «закону Савченко»
Нардеп вважає, що погіршення криміногенної ситуації не пов'язане із "законом Савченко".
news-image

Закон про скасування "закону Саченко" приймався із порушенням регламенту. Також його прийняття суперечить 22 статті Конституції України та призводить до погіршення прав людини. Про це повідомила журналістам у кулуарах Верховної Ради нардеп Надія Савченко, передає кореспондент «Є!»
Нардеп зауважила, що наразі підготована постанова про зупинення закону, прийнятого вчора.

"Для порівняння хочу пояснити - в нашій країні відмінено смертну кару.  Давайте завтра приймемо закон, який скасовує закон про відміну смертної кари. Це буде нормально? Ні. Тому з приводу скасування  "закону Савченко" вже зробив заяву омбудсмен, депутати написали постанову про зупинення закону, прийнятого вчора. Я буду писати звернення до омбудсмена, президента та західних партнерів, щоб надалі такого не відбувалося. Закон потрібно збалансовувати, якщо там є недоліки та проблеми, також необхідно розвивати й реформувати систему - судову та органів прокуратури. Закон Савченко було прийнято, зокрема, щоб не затягувати слідство. І наразі, не доопрацювавши закон, ми просто скасовуємо його. Від цього краще не стане", - вважає Надія Савченко.

Крім того, нардеп звернула увагу на те що в країні не працює система адаптації засуджених після повернення із в'язниці, а "закон Савченко" "давав надію на адаптацію".
Щодо погіршення криміногенної ситуації у країні, Надія Савченко зазначила, що завжди є рецидиви, і погіршення ситуації не пов'язане із "законом Савченко".

"Криміногенна ситуація погіршилася не через "закон Савченко", а через погіршення рівня життя людей, через війну, через великий обіг неконтрольованої зброї та через те, що правоохоронні органи не справляються зі своєю роботою. Валити все на "закон Савченко" - це популізм та бажання не працювати, не дивитись у корінь проблеми, а просто набивати собі очки перед виборцями, звинувачуючи когось іншого в тому, що відбувається у країні", - вважає Надія Савченко.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада скасувала так званий "закон Савченко", який передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.