Війна
19 травня 2017
На Донбасі бойовики обстріляли представників Червоного Хреста
Інцидент стався у четвер, 18 травня.
news-image

Бойовики обстріляли працівників місії Червоного Хреста під час проведення гуманітарної акції на Донбасі. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО з посиланням на українську сторону СЦКК.

Згідно з повідомленням, інцидент стався у четвер, 18 травня, інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

«Під час планового роздавання продуктових та гігієнічних наборів у населеному пункті Доломітне на території непідконтрольній уряду України, проросійськими найманцями були обстріляні співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Декілька кулеметних черг пройшли в безпосередній близькості від людей та автомобілів місії. На щастя, ніхто не постраждав», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що вивчення обставин і журналів обліку порушень режиму припинення вогню показало, що обстріл представників Червоного Хреста відбувся саме з боку окупованих територій Донецької області.

«Кулеметний обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги здійснений НЗФ ОРДО з метою дискредитації ЗС України, поширення паніки та страху серед місцевого населення і представників МКЧХ. Для забезпечення гуманітарної акції МКЧХ 18.05.2017 року Збройних Сил України надали письмові гарантії безпеки тоді як зі сторони НЗФ ОРДО таких гарантій надано не було. Представники МКЧХ здійснювали видачу гуманітарної допомоги за власним рішенням і на власний ризик», - наголошується у повідомленні.

Українська сторона СЦКК категорично засудила дії терористів та кваліфікувала їх як грубе порушення міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, минулої доби терористи 40 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових вздовж усієї лінії розмежування, троє військових отримали поранення. Тим часом, вдень 19 травня терористи 24 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України на Донбасі, застосувавши міномети на всіх трьох напрямках.

Читайте також: ЗСУ на Донбасі зазнали 24 обстрілів з боку бойовиків, - штаб АТО
Читайте також: Запровадження страхової медицини в Україні: головні переваги