Світ
13 січня 2015
У Франції різко зросла кількість нападів на мусульман
За останні 4 дні по всій країні зафіксовано більше 50 випадків агресивних дій стосовно мусульман
news-image

У Франції різко збільшилася кількість нападів на мусульман після теракту в редакції сатиричної газети Charlie Hebdo, пише  Є | Єдність.інфо з посиланням на "DW" .

За останні 4 дні по всій країні зафіксовано більше 50 випадків агресивних дій стосовно мусульман. 21 раз вони ставали жертвами нападів (зокрема, із застосуванням вогнепальної зброї) і 33 рази піддавалися погрозам і образам.

Президент Ради мусульман Франції Абдала Зекрі особливо відзначив, що статистика не враховує інциденти в Парижі та його передмістях, зокрема, пожежі на території будівництва мечеті в Пуатьє.

Зекрі заявив, що він вражений таким різким зростанням ісламофобії у Франції. Він нагадав, що лише в неділю мусульмани спокійно пройшли вулицями в рамках маршу пам'яті жертв теракту - пліч-о-пліч з усіма іншими і беззастережно засудили тероризм.

Зекрі зазначив, що до нападу на Charlie Hebdo число агресивних випадів проти мусульман знижувалося. Так за перші 9 місяців 2014 року у Франції було зареєстровано 110 випадків агресивних дій стосовно мусульман, що майже на третину менше, ніж за аналогічний період 2013 року.