Політика
20 травня 2017
В Білому домі заворушились із процедурою імпічменту
Білий дім не став надавати коментарів з цього питання.
news-image

Фахівці та експерти з юридичних питань в адміністрації президента США Дональда Трампа провели нараду та почали збір інформації по процедурі імпічменту з метою зміцнення лінії захисту.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на одразу два джерела, обізнані у ситуації, інформує «Є!».

«Юристи Білого дому почали вивчати процедуру імпічменту з метою підготовки до того, що, як досі вважають чиновники, існує віддалена можливість, що президент Дональд Трамп міг би захиститися від спроб відсторонити його від посади»,- зазначається в повідомленні.

У команді Білого дому вважають, що президент може розраховувати на підтримку республіканських союзників у Конгресі, і що імпічмент наразі не очікується. Навіть демократи заспокоювали дискусії про імпічмент, зауваживши, що це є передчасним.

Натомість протягом минулого тижня адвокати в офісі юристконсульта Білого дому провели нараду з експертами щодо порядку імпічменту та почали збирати інформацію про те, як така процедура працює, зазначили телеканалу джерела.

Білий дім не став надавати коментарів з цього питання.

Юридичні дискусії є частиною загальних зусиль команди Білого дому, спрямовані на зміцнення правового захисту президента, який став більш складним після призначення Міністерством юстиції спеціального радника у розслідуванні втручання Росії в президентські вибори в США.

Читайте також: Фондові біржі Америки обвалюються: інвестори прагнуть відставки Трампа