Події
21 травня 2017
На Кіровоградщині вітчим до смерті забив 5-місячне немовля
Хрещена мати Ромчика Качурі каже, що все сталося, коли мама пішла до брата, а коли повернулся – дитина вже не дихала.
news-image

У Суботцях на Кіровоградщині 24-річний вітчим убив 5-місячного пасинка і намагався приховати злочин розповідями про нещасний випадок. Він твердив, що немовля впало з ліжка і вдарилося голівкою об підлогу, однак судмедекспертиза встановила кілька важких ударів, які отримало немовля по голові, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Шоковані сусіди розповідають про те, що взимку в хату врочисто приносили згорток із блакитною стрічкою, а тепер маленьку труну звідти вже везуть на цвинтар. Хрещена мати Ромчика Качурі каже, що все сталося, коли мама пішла до брата, а коли повернулся – дитина вже не дихала. 

"Жінка прийшла, він стояв, на руках дитину тримав, голова ледь трималася. Він плакав стояв. Викликали одразу швидку і поліцію", - розповіла Анастасія Чернишова.

 

Слідство швидко з'ясувало, що версія про нещасний випадок не витримує критики. 

"Забій головного мозку та травми голови. Зі свідчень судово-медичного експерта було встановлено, що данні тілесні ушкодження дитина не могла отримати у результаті падіння", - пояснив начальник Знам'янського райвідділу поліції Ігор Прохніцький. Під тиском доказів затриманий вітчим зізнався, що дитинча сильно кричало і він намагався його заспокоїти. "У мене не витримали нерви, я взяв за ноги і вдарив три рази об диван головою", - пояснив підозрюваний Михайло Качура.

Невдовзі з'ясувалося, що родина перебувала під наглядом соціальних служб. Як пояснила дільнична медсестра Валентина Грушевська, під час огляду в дитини вже виявляли синці на сідницях, тому й вирішили взяти ситуацію на облік. На слідчому експерименті вітчим зізнався, що бити дитину почав із 1,5-місячого віку – і наслідків для здоров'я не було. Тому, пояснив, і не думав, що його удари можуть призвести до фатального фіналу. Затриманому чоловіку суд невдовзі обиратиме запобіжний захід. У разі доведення провини чоловік може сісти на ґрати на 15 років. 

Читайте також: Смертельна бійка у нічному клубі Києва: з'явилося відео