Суспільство
21 травня 2017
Порошенко заявив, що підпише закон про відповідальність за носіння георгіївських стрічок, щойно постанова до нього надійде
Порошенко: Обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів щодня і щоночі.
news-image

Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що підпише закон про відповідальність за носіння георгіївських стрічок в Україні, щойно документ до нього надійде. Про це він сказав 21 травня, виступаючи на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" під час заходів, присвячених Дню пам'яті жертв політичних репресій, повідомляє  «Є!»

Закон про заборону георгіївських стрічок я теж підпишу, щойно він надійде до мене з Верховної Ради. Чому? Тому що це не символіка Другої світової. Ця символіка – символ агресії проти України 2014–2017 років. Тому що обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів щодня і щоночі. І просто зараз, поки ми тут, вони ціляться в українських воїнів, – зазначив він.

Порошенко додав, що Росія своєю політикою сама "поставила цю стрічку поза законом".

16 травня Верховна Рада ввела адміністративну відповідальність за георгіївську стрічку. Так, згідно із законом, за носіння георгіївської стрічки не ветеранами війни передбачений штраф, а в разі повторного її використання – 15 діб арешту.

Заступник голови Державної Думи Росії Ірина Ярова назвала ухвалення цього закону "офіційною фашизацією".