«Інвестувати в столичне житло надійніше, ніж в приміське», - експерт
Житло в передмісті у підсумку може виявитися дорожче київського.
news-image

Фахівці назвали комплекс проблем, пов'язаних з купівлею житла в Київській області та, зваживши всі за і проти, радять купувати квадратні метри в столиці. Про це стало відомо із сюжету у випуску новин на «5 каналі» за 18 травня, передає «Є!»
Автор сюжету нагадує, що квартира в столиці коштує трохи дорожче, ніж в передмісті. Проте якщо ви інвестуєте в житло за містом, то будьте готові до певних проблем.

«В середньому квартира в Київській області буде коштувати на 300-400 тисяч гривень дешевше, ніж в столиці. Але при цьому інвестор повинен кожен робочий день їздити як мінімум 10-15 кілометрів в одну сторону. І тільки цей фактор - додаткові витрати близько 15 тисяч гривень на рік. Якщо додати амортизацію авто, витрачений час, то ми побачимо, що термін окупності інвестицій в житло саме в Києві не буде перевищувати 5-7 років», - коментує питання для «5 каналу» Володимир Ланда, економічний аналітик.

Експерти в сюжеті називають й інші проблеми, з якими зіткнеться житель Київської області. У столиці житлову нерухомість в основному будують великі компанії, які не хочуть ризикувати своєю репутацією. А ось оголошення про продаж нерухомості в Київській області зазвичай не супроводжує інформація про забудовника.

«Новобудови столиці мають переваги і в юридичному відношенні. Це і дозвільні документи, і схеми інвестування. Передмістя, як правило, забудовуються фізособами. І на документах, які мають не зовсім правильну законодавчу базу», - вважає Олена Біберова, генеральний директор агентства нерухомості.

У столиці ж є електронна база, по якій можна перевірити законність кожної забудови.

Також Олена Біберова наводить ще один аргумент. Столична нерухомість має в першу чергу інфраструктурні переваги: ​​дитячі садки, школи, заклади харчування, торгово-розважальні центри. Також журналісти акцентують увагу на інфраструктурних проблемах передмістя: відсутність централізованого водопостачання й каналізації. Наприклад, в селах під Києвом Гатному і Ходосівці стоки від житлових будинків вивели в котлован, який знаходиться поруч.

Автори сюжету, ґрунтуючись на даних експертів, приходять до висновку, що перед покупкою житла потрібно ретельно обміркувати всі аргументи, адже житло в передмісті в підсумку може виявитися дорожче київського.

Читайте також: ЄС опублікував рішення по Україні та визначив дату початку безвізових поїздок
Читайте також: Українці здобули 11 нагород на І етапі Кубка світу з веслування на байдарках і каное