Війна
22 травня 2017
Бойовики двічі за день застосовували важке артилерійське озброєння: є поранені, - штаб
Більше половини фактів застосування противником зброї проти українських захисників зафіксовані вздовж Приморського напрямку.
news-image

Російсько-терористичні бандформування продовжують обстрілювати позиції сил АТО. Двічі протягом сьогоднішнього дня бойовики застосовували важке артилерійське озброєння. Всього, з початку доби, незаконні збройні формування 30 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. З початку доби один військовослужбовець ЗС України був поранений.
Як інформує «Є!», про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

У вечірньому зведенні зазначається: "Приморський напрям. Більше половини фактів застосування противником зброї проти українських захисників зафіксовані саме на цій ділянці лінії зіткнення. Зокрема, в першій половині дня бойовики здійснили потужний артилерійський обстріл наших укріплень неподалік Гнутове зі ствольної артилерії калібру 122 мм і 120 мм мінометів. За нашими позиціями в районі Новотроїцького та Красногоровки ворог бив з мінометів калібру 82 мм.

Крім того, біля Новотроїцького, а також біля Мар'їнки незаконні збройні формування обстрілювали наших воїнів з озброєння БМП. Під ворожим вогнем з гранатометів і стрілецької зброї виявилися опорні пункти сил АТО, які розташовані поблизу Широкино, Водяного, Павлопіль і Богданівки.

Донецький напрямок. Важке артилерійське озброєння калібру 122 мм на цьому напрямі противник ще на початку доби застосовував проти бійців ЗС України, які тримають оборону поблизу Луганського, на Світлодарськ дузі. Наші опорні пункти в південному передмісті Авдіївки і біля Верхньоторецька бойовики кілька разів обстрілювали з 82 мм мінометів, гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На захід від під ворожим вогнем зі стрілецької зброї виявилися зміцнення сил АТО в районі Пісок.

Луганський напрямок. На цій ділянці лінії розмежування бойовики російсько-терористичних військ чотири рази порушували режим припинення вогню. З протитанкових ракетних комплексів бандити вели вогонь по наших позиціях поблизу Новозванівка і Троїцького.

У Новотошківському застосовували автоматичні станкові гранатомети. А в районі Валуйського українських воїнів обстрілював ворожий снайпер.

Читайте також: Поліція затримала бойовика «ДНР», який допитував бранців у підвалах
Читайте також: У Києві суд виніс вироки трьом молодикам, які жорстоко побили АТОвця у кафе
Читайте також: Діти українських військовослужбовців: де і як відпочити та оздоровитись