Київ
23 травня 2017
Відкриття реконструйованого парку «Наталка» на Оболоні заплановано на 27 травня 2017 року
Відновлення місць відпочинку киян є одним із пріоритетних завдань міста.
news-image

До Дня Києва в столиці буде відкритий реконструйований парк «Наталка» на Оболоні. Відкриття заплановано на 27 травня 2017 року. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко під час інспекції робіт у парку, що розташований в Оболонському районі, пише «Є!» з посиланням на КМДА.

«Відновлення місць відпочинку киян є одним із пріоритетних завдань міста. Торік із ініціативи мера Києва Віталія Кличка була відкрита перша черга парку «Наталка». Нам вдалося перетворити давно занедбаний парк на зону відпочинку європейського рівня. Рік тому Віталій Кличко пообіцяв мешканцям Оболоні, що невдовзі буде відкрита і друга черга парку. У програмі соціально-економічного розвитку на 2017 рік на ці роботи виділено 18 мільйонів 287,2 тисячі гривень», – розповів Олександр Спасибко.

На загальній площі 7,129 га проводиться реконструкція, зокрема, облаштовано пішохідні та вело-доріжки з ФЕМ-покриттям площею 4200 кв. м, встановлено зручні лави для відпочинку, урни для сміття, висаджують молоді хвойні дерева, кущі, квітники та зелені газони. Окрім того, облаштовують спортивний і футбольний майданчики.

«Наразі закінчують будівництво вхідної групи з двома павільйонами, сучасної стаціонарної громадської вбиральні, систем освітлення та автоматичного поливу газону, будують три альтанки з чудовим видом на Дніпро. Мені приємно, що місцеві жителі вже в захваті від оновленого парку, оскільки він ідеально підходить для сімейного відпочинку. До речі, запрошую всіх 27 травня на офіційну церемонію відкриття», – зауважив заступник голови КМДА.

Інспектуючи роботи в парку, Олександр Спасибко оглянув покриття доріжок, приміщення вхідної групи, перевірив якість виконання робіт, а також оглянув систему освітлення та поливально-зрошувальну мережу.

«Київська держадміністрація відновлює історичні та знакові для мешканців міста об’єкти. Ми проводимо реконструкцію скверів, парків, будуємо інфраструктурні об’єкти, лікарні, школи та дитячі садочки. Наша мета – зробити Київ максимально комфортним для життя та повернути столиці звання найзеленішого міста Європи», – підкреслив Олександр Спасибко.

 Він додав, що в обговоренні проекту реконструкції парку та контролі виконання робіт активну участь брали оболонці, які активно включилися в життя оновленого парку.

Читайте також:Віталій Кличко привітав новий набір патрульної поліції із присягою