Політика
23 травня 2017
Нардепи будуть дружити з Македонією
У Раді створена група з міжпарламентських зв’язків.
news-image

У Верховній Раді розпочала роботу група з міжпарламентських зв’язків із республікою Македонія. До складу групи входять представники різних фракцій і комітетів парламенту. Про це представники групи повідомили журналістам під час брифінгу, на якому був також  присутній Надзвичайний і Повноважний посол республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі, передає кореспондент «Є!»

Присутні члени новоствореної групи зазначили, що обидві країни мають великі перспективи щодо економічного та культурного обміну, можуть поділитися досвідом роботи територіальних громад, організовувати студентські обміни тощо.

Як зауважив  посол Столе Змейкоскі, створення групи – це продовження доброї співпраці між країнами і підтвердження дружніх відносин.

«Обидві країні є друзями, союзниками, партнерами та мають велику зацікавленість у подальшому розвитку політичних відносин… Економічне співробітництво, торгівля та інвестування мають великий потенціал та перспективу розвитку, над чим ми будемо спільно працювати», - сказав дипломат, розмовляючи українською мовою, яку вивчає.

Він підкреслив, що наразі співпраця у галузі освіти між Македонією та Україною рухається у позитивному напрямку та звернув увагу на значний рівень співробітництва між академіями наук обох країн завдяки регулярним щорічним науковим семінарам. Він зауважив, що проведення днів культури є безцінним для просування культурних цінностей та  поділився планами щодо відкриття освітніх курсів з вивчення мов: української – у Скоп’є, македонської – у Києві. Столе Змейкоскі нагадав, що у рамках культурного співробітництва у центрі столиці Македонії – Скоп’є встановлено пам’ятник українському поетові Тарасу Шевченку.

«Посольство буде відкритим для всіх ініціатив, які будуть сприяти успішній співпраці наших країн в усіх сферах», - наголосив він.

 

Читайте також: «Чи є у Вас німецьке громадянство?» - на засіданні парламенту Мельничук попросив нардепа із БПП прокоментувати чутки