Україна
24 травня 2017
Дешеві авіаквитки: У Борисполі поянили чому не можуть домовитись із Ryanair
Головним технологічним викликом для нас є можливість забезпечення обслуговування бортів типу Boeing 737-800 за 25 хвилин.
news-image

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" не може виконати всі побажання ірландської авіакомпанії-лоукостера Ryanair.

Інформує «Є!», з посиланням на obozrevatel.com.

"Головним технологічним викликом для нас є можливість забезпечення обслуговування бортів типу Boeing 737-800 за 25 хвилин. На сьогодні ми досягли показника для такого типу повітряного судна оборотності за 40 хвилин і працюємо над тим, щоб в майбутньому скоротити його для всіх авіакомпаній. Надалі ми будемо покращувати оборотне час за рахунок створення додаткових місць стоянки біля терміналу на пероні D і введення в експлуатацію центральної заправної станції в 2018 році ", - розповів він.

В "Борисполі" не практикується закріплення стоянок для повітряних суден, чого вимагає Ryanair, зазначив Дихне. Авіакомпанія також хоче здійснювати пішу висадку і посадку пасажирів, такі умови аеропорт готовий надати, проте є обмеження по кількості літаків, які можна обслуговувати одночасно в такому режимі.

Крім того, аеропорт не зможе дати знижку на всі послуги, підкреслює Дихне.

"Отримати знижку на значну частину послуг, які надаються безпосередньо аеропортом, буде можливо в разі прийняття змін до наказу Міністерства інфраструктури №337, які знизять авіаційні збори і дозволять вийти на очікувані $ 7,5. Однак через об'єктивні причини залишається цілий ряд сервісів, що не можуть надаватися аеропортом ні зі знижкою, ні безкоштовно ", - пояснив він.

Ryanair також хоче, щоб вся документація аеропорту була переведена на ірландську і англійську мови, проте "рекламна діяльність і PR не є профільними функціями аеропорту", стверджує Дихне. За його словами, "Бориспіль" не здійснює продаж квитків.

Більш того, Ryanair звик користуватися виділеною інфраструктурою в невеликих аеропортах, щоб брендировать її, а також будувати нові об'єкти готелі, автостоянки і інше. Однак передача будь-яких площ і земельних ділянок можлива лише через конкурсну процедуру, яку проводить Фонд держмайна, підсумував заступник гендиректора аеропорту.

Читайте також: Лоукостер Ryanair почне польоти зі Львова до Меммінгена у вересні
Читайте також: Саакашвілі пророкує поразку Порошенка у можливих дострокових виборах