Політика
24 травня 2017
Не може член БПП бути незалежним генпрокурором, - Рабинович про Луценка
Депутат висловив упевненість, що систему, яка утворилась в країні потрібно міняти в корені.
news-image

Представники нинішньої влади в Україні не здатні або не мають наміру вирішувати проблеми держави і населення, тому потрібно відправити уряд у відставку, прийняти нову Конституцію і скасувати посаду президента. Таку думку у вівторок 23 травня в ефірі програми «Хто кому Рабинович» на телеканалі «112 Україна» висловив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабинович, інформує «Є!».

«Звіт Луценка (генпрокурор Юрій Луценко. - ред.) нічого не вартий, а ось звіт уряду - це серйозно, тому що його потрібно відправити у відставку. Після довгих бюрократичних боїв я нарешті вчора зареєструвався на сайті Верховної Ради, прийнятий мій законопроект про звіт уряду. Тепер у пана Гройсмана (прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. - ред.) немає жодної юридичної причини не з'явитися в парламент. Він раніше говорив, що ніхто не подавав. Я подав, тепер подивимося на Гройсмана », - заявив парламентарій.

За словами Вадима Рабиновича, народним депутатам ні до чого звіти про роботу генпрокурора, поки вони не уповноважені відправити його у відставку. 

"Що б Луценко не казав, навіть якщо всі депутати почнуть щось кричати, це ніякого значення не має. Ну я йому скажу: "Пан Луценко, ви погано працюєте". Він скаже: "Ні, добре". І далі що? Він скаже: "Я пішов працювати далі", і я скажу: "Я пішов працювати далі», - резюмував лідер партії «За життя».

У зв'язку з цим Вадим Рабинович акцентував на необхідності внесення змін до чинного законодавства.

Він додав, що не бачить сьогодні гідної кандидатури на пост глави ГПУ. «Я просто не знаю, хто зараз може стати генеральним прокурором. Тут все дуже просто: Генеральна прокуратура повинна бути відлучена від політики. Це найважливіше. Не може член БПП бути незалежним генеральним прокурором. Це все одно що мене поставити: зрозуміло, що я своїх саджати не буду, це неможливо. Або відокремте. Але мене ж не для того партія туди направила, щоб я своїх саджав », - констатував лідер партії« За життя ».
На думку Вадима Рабиновича, «звіт уряду - це набагато цікавіше». «Він (прем'єр-міністр. - ред.) не тільки проштовхує нам вбивчу пенсійну реформу. Вбивство з українською землею - це взагалі, я вважаю, катастрофа. Він ще і розповідає нам, що ми добре живемо і у нас все роблять. У мене маса запитань до пана Гройсмана, тому що на підставі цього обговорення можна або відправити уряд у відставку, або щоб люди все побачили, як його підтримують ( "як ми добре живемо") решта депутатів », - заявив опозиційний політик.

Він висловив упевненість, що систему, яка утворилась в країні  потрібно міняти в корені. 

«Я вважав, вважаю і вважатиму, що Україні необхідна в першу чергу нова Конституція: ми не виберемося з цього лайна без неї. Нам потрібні нові взаємини "центр - окраїна", нові взаємини людини і держави. Нам потрібно скасувати посаду президента: він взагалі не потрібен », - уклав глава парламентського підкомітету з прав людини.

Нагадаємо, напередодні народні депутати Верховної Ради України почали збір підписів за відставку генерального прокурора Юрія Луценка. Станом на 22 травня парламентарії зібрали 44 підписи. За даними ініціаторів відставки глави ГПУ, для того щоб відставка Луценка сталася силами Ради, потрібно зібрати 150 підписів і 226 голосів парламентаріїв. У середу 24 травня Луценко повинен офіційно відзвітувати за рік своєї роботи в Генпрокуратурі перед народними депутатами.

Читайте також: Тюремна кружка нагадує, що мої рішення повинні бути законними, - Луценко
Читайте також: Звіт Луценка: депутати збирають підписи на його відставку