Київ
25 травня 2017
«Київ мого дитинства - це Київ 90-х років» - Андрій Іллєнко
На думку нардепа, Киів має як позитивні, так і негативні зміни.
news-image

Цими вихідними кияни та гості міста святкуватимуть День Києва. Напередодні свята ми вирішили поговорити про Київ та його проблеми. Вашій увазі - бліц-розмова журналіста "Єдності" із корінним киянином, народним депутатом України Андрієм Іллєнком.
Яким був Київ Вашого дитинства?

"Київ мого дитинства - це Київ 90--х років. Я виріс у центрі міста, там відвідував 48-му школу на Прорізній. Тоді Київ був інший, у чомусь - кращий, у чомусь - гірший. Машин мало було, пробок не було, а от зелені було більше. Але, не було пристойних кафе та магазинів. Тобто - місто у чомусь змінилося на краще, у чомусь - на гірше. Але Київ завжди прекрасний, це моє рідне місто"


Ваші улюблені місця у столиці?

"Мені подобається весь Київ, зокрема - Пейзажна алея, район Історичного музею, Андріївський узвіз, Володимирська гірка".


Як би у Вас була можливість, що б Ви змінили у Києві?

"Якби мав можливість щось змінити - то, по-перше, зупинив би варварську забудову центра Києва, фактичне знищення історичних пам'яток. Також - Києву дійсно пора вирішувати транспортну проблему, бо маємо колосальні незручності у зв'язку з цим: автомобільні пробки, відсутність нормального громадського транспорту, який би міг працювати у всіх районах міста. Крім того, ми маємо проблему знищення зелених зон і повинні запровадити повний мораторій на винищення зелених зон та, навпаки, збільшувати зелені насадження. Якщо ми говоримо взагалі про ефективність роботи міської влади - то, на жаль, на сьогодні вона дуже низька. Зокрема, минулого року профіцит бюджету був кілька мільярдів гривень, тобто ми просто їх не використали. Тобто, питань дуже багато.
Читайте також: Нардепи-свободівці вимагають введення віз із Росією
Читайте також: Олексій Порошенко оцінив роботу батька на посаді президента