Політика
25 травня 2017
Олексій Порошенко оцінив роботу батька на посаді президента
Нардеп зауважив, що ці три роки були надзвичайно складними для країни.
news-image

У кулуарах Верховної Ради нардеп від БПП Олексій Порошенко на прохання журналістів прокоментував роботу Петра Порошенка на посаді президента. Нагадаємо, сьогодні, 25 травня, виповнюється три роки з дати обрання Петра Порошенка на пост президента України, передає кореспондент «Є!»

Як зауважив Олексій Порошенко, ці три роки були надзвичайно складними для країни.

"Ми всі пам'ятаємо стан в країні три роки тому, коли Петро Порошенко став президентом - це була активна фаза війни на Сході, була проблема з наповненням бюджету, економічна криза, суттєве зменшення ВВП. Ми бачимо, що ситуація в країні є досить складною і наразі, але тепер ми маємо модернізовану, покращену армію, певну лінію фронту, яку ми тримаємо. На жаль, не припинені людські втрати, але це вже не десятки як це було три роки тому", - сказав нардеп.

Олексій Порошенко зауважив, що з точки зору міжнародних відносин, президентом проведена достойна робота.

"Ми маємо міжнародну коаліцію, яка підтримує Україну, санкції проти агресора, Це теж є важливою складовою діяльності президента, тому що згідно із Конституцією, президент відповідає як головнокомандувач за стан армії, військові події, і – за міжнародну діяльність", – відзначив нардеп.

На питання журналістів, чому й досі в країні триває війна, Олексій Порошенко відповів, що про це треба запитати президента Росії Володимира Путіна.

"Чому досі не закінчена війна? Якби це була якась односторонні позиція - війна, яка розв'язана в односторонньому порядку та від України б залежало - завершувати її чи ні, то ці закиди, напевно, були б справедливими. Це агресія з боку Росії, яка має другу найсильнішу в світі армію. Тут треба шукати дипломатичні методи вирішення ситуації. Тому питання: коли закінчиться війна - скоріше питання до Путіна. А ми зі свого боку будемо робити все, щоб війна закінчилася якомога швидше і якомога меншими втратами з боку українського населення та військових", - сказав Олексій Порошенко.
Читайте також: «Київ мого дитинства - це Київ 90-х років» - Андрій Іллєнко
Читайте також: Нардепи-свободівці вимагають введення віз із Росією