Київ
25 травня 2017
У Київраді відзвітувались про створення Єдиного електронного реєстру мешканців столиці
Також створена система оповіщення у випадку надзвичайних ситуацій.
news-image

Про це на засіданні Київради 25 травня повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, звітуючи про виконання програми «Електронна столиця», – передає «Є!».

«До цих пір у Києві не було Єдиного реєстру мешканців, які зареєстровані у місті. У минулому році ми створили його та запустили. Ми маємо з одного боку повний реєстр мешканців, з другого боку ми значно спростили процедуру реєстрації мешканців, скоротивши з 1 місяця до 5-10 хвилин», – сказав Назаров.

Він також додав, що Київ поступово відмовляється від програмних продуктів Російської Федерації.

«Уже у минулому році ми розуміли, які загрози веде діяльність Київської адміністрації при впровадженні російських програмних продуктів. Уже тоді ми почали перехід на вітчизняний програмний продукт і зараз ми впровадили систему у 10 керуючих компаніях, у КП «ГІОЦ», Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій та Департаменті фінансово аудиту та контролю», – сказав Назаров.

Також створено систему консолідації фінансової звітності.

«Зараз ми одним кліком можемо зібрати всю фінансову звітність по комунальних підприємствах», – сказав Назаров.

Крім того, у рамках програми встановили 3 тисячі 763 камери відеонагляду на об’єктах соціально-культурного побуту – дитсадках, школах, лікарнях, бібліотеках, на мостах і центральних вулицях, і відкрили міський дата-центр, куди зводяться відео з усіх камер.

Також створена система оповіщення у випадку надзвичайних ситуацій. Мешканці можуть отримувати повідомлення по SMS або на електронну адресу.

Минулого року на реалізацію програми «Електронна столиця» виділили 154 мільйони гривень, з них освоїли 129 мільйонів (84,2%), не освоїли більше 21,4 мільйона гривень.

Читайте також: Київська влада хоче відмовитись від російського програмного забезпечення
Читайте також: ГПУ надала доказ, що конфіскований мільярд Януковича – вже в бюджеті (документ)
Читайте також: Віталій Кличко: Знак «Зроблено в Києві» має стати символом продукції високої якості