Політика
26 травня 2017
У Росії розповіли, на що Путін готовий обміняти Донбас
Путіну потрібні стовідсоткові гарантії скасування санкцій.
news-image

Російський президент Володимир Путін піде з Донбасу тільки за умови, що санкції проти Росії будуть скасовані.

Таку думку "Апострофу" висловив російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський, передає «Є!».

Що стосується Донбасу, то Путін звідти може абсолютно легко вийти. Йому цей Донбас не потрібен ні в політичному, ні в піарівському сенсі. Донбас неможливо розміняти - ніхто не дасть ні копійки Путіну за цей "скарб ", - говорить публіцист.

На думку Радзиховського, зважитися на такий крок російський президент може в контексті майбутньої виборчої кампанії, коли йому буде потрібно аргумент у вигляді зовнішньополітичного успіху. 

Путіну похвалитися до цих виборів нічим: економіки немає, соціальне життя мляве, боротьба з корупцією нікого не надихає. Єдиний аргумент, який у нього залишається, - величезні зовнішньополітичні "успіхи". У такій ситуації він піти не може, - впевнений публіцист.

Тому, на його думку, Путіну потрібні стовідсоткові гарантії скасування санкцій, після чого можливо почнеться процес виконання угод.

При цьому, на думку Радзиховського, ситуація може зайти в глухий кут через умови Заходу спочатку виконати домовленості, а потім отримати скасування санкцій.

Йти на нову розрядку і розвертатися на 180 градусів відносно Росії Захід не готовий. Я не впевнений, що і Путін готовий до цього - в обстановці обложеної фортеці поганенько, але звично, - говорить він.