Політика
26 травня 2017
У Польщі скандал через українські танки, які пересувались без супроводу
У МВС РП назвали “абсурдом” факт, що танки іншої країни пересувалися частину шляху по Польщі без нагляду.
news-image

Лафети з п'ятьма українськими танками T-64 BM на початку травня проїхали частину дороги територією Польщі без будь-якого супроводу органів правопорядку для участі у танкових змаганнях на півдні Німеччини.  

Інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.  

“Усі документи (на перевезення танків — ред.) були в порядку, була відповідна згода. Проблема в тому, що не було жодного контролю за пересуванням цієї колони, а вона повинна бути по всій протяжності маршруту”,- повідомило виданню джерело в МВС Польщі.

   У МВС РП назвали “абсурдом” факт, що танки іншої країни пересувалися частину шляху по Польщі без нагляду. Про цю ситуацію поліцію поінформували польські прикордонники. Після цього органи правопорядку виявили колону з танками й організували її супровід вже під час руху по території РП.  

Повідомляється, що поліція зробила це за власною ініціативою, оскільки військова жандармерія Польщі не поінформувала про це.  

“Можна собі уявити крадіжку чи здійснення якоїсь провокації проти українців. Це був би міжнародний скандал”, - повідомило джерело в МВС.

  Натомість, у військовій жандармерії повідомили, що танки транспортував цивільний перевізник на підставі дипломатичної згоди польської сторони. Відтак, ця служба не задіювалася до супроводу.   Як інформує видання, військові змагання на полігоні Графенвер на півдні Німеччини тривали до 12 травня і перемогли в них австрійці. Натомість, українці зайняли останнє місце з огляду на те, у них брали участь танки попередніх генерацій.  

Читайте також: Польща вже виділила Україні 150 млн євро і надалі допомагатиме, - Генконсул Польщі у Львові
Читайте також: Воїни на передовій отримали півсотні танків