Політика
27 травня 2017
Продаж землі в Україні: українців може чекати реформа без реформи
Мінімальною ціною продажу стане нормативна оцінка землі.
news-image

Проведення земельної реформи та запуск в Україні ринку землі є важливим умова меморандуму з МВФ. Уже в червні проект змін повинен бути узгоджений з кредиторами. Згідно з наявною інформацією, в Кабміні є робоча група, яка створює проект земельної реформи.

Інформує «Є!», з посиланням на politeka.net.

На даний момент відомо лише те, що купити землю зможуть лише фізособи-резиденти і тільки по 200 га в одні руки. Мінімальною ціною продажу стане нормативна оцінка землі.

Також стало відомо, що в Раді вже зареєстровано дві альтернативні депутатські законопроекти «про обіг сільгоспземель» (№5535 і 5535-1), які передбачають численні обмеження. Також є варіант проведення земельної реформи від МінАПК. У центрі даного проекту реформи-пропозиція продавати не землю, а право її оренди.

«Реформа без реформи дуже влаштовує великі агропідприємства, які в принципі не зацікавлені у відкритті ринку, адже тоді їм доведеться платити більше, а заодно взяти участь у безпрецедентному переділі з непередбачуваним результатом. Природно, ніхто в нині стабільно процвітаючій світі АПК не хоче таких потрясінь. Чи не пропонує їх і профільне міністерство, відкладаючи на ніколи підготовку ринку до його відкриття », - вказується Самаєва.
Читайте також: Наступний транш надійде у разі підтримки Радою чотирьох реформ, - МВФ
Читайте також: Кутовий йде у відставку через земельну реформу - джерела