Політика
14 січня 2015
Флоти США та України провели військово-морські навчання в Чорному морі
У навчаннях взяли участь американський ракетний есмінець "Дональд Кук" і флагман ВМС України фрегат "Гетьман Сагайдачний"
news-image

Військові флоти США та України в неділю, 11 січня, провели спільні військово-морські навчання в Чорному морі, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт посольства США.

У навчаннях взяли участь американський ракетний есмінець "Дональд Кук" (DDG-75) класу "Арлі Берк" і флагман ВМС України фрегат "Гетьман Сагайдачний".

"Участь в навчаннях ракетного есмінця "Дональд Кук" підкреслює тісний взаємозв'язок між військово-морськими силами США і України, а його присутність в Чорному морі демонструє налаштованість Сполучених Штатів до тісної співпраці зі своїми партнерами заради підвищення морської безпеки і стабільності в регіоні", - підкреслюють в посольстві.

Навчання складалася з низки сценаріїв дій на морі, спрямованих на удосконалення вмінь ВМФ, в тому числі переміщення персоналу з судна на судно, тактичні маневрування, і змодельований асиметричний захист від нападу з залученням польоту на низькій висоті вертольоту з фрегату "Гетьман Сагайдачний".