Суспільство
28 травня 2017
Вивести війська з Криму: Каспаров з соратниками зробив важливу заяву щодо Росії
Учасники третього "Форуму вільної Росії".
news-image

Учасники третього "Форуму вільної Росії", співзасновником якого є опозиційний російський політик Гаррі Каспаров, ухвалили заяву про необхідність після падіння режиму президента РФ Володимира Путіна вивести російські війська з Криму і Донбасу, передає «Є!».

Агресія Кремля проти України є міжнародним злочином. Деякі російські політичні та громадські діячі не наважилися дати принципову оцінку анексії Криму і російської агресії на сході України. Форум Вільної Росії вважає за необхідне цю оцінку дати, керуючись критеріями права і моралі , - йдеться у заяві.

У ній підкреслюється, що війна Кремля проти України порушила базові міжнародні та міждержавні договори та повністю підпадає під визначення агресії, дане Генеральною Асамблеєю ООН.

Окупація та анексія території України, що супроводжуються масовими репресіями проти кримських татар і українців, що забрали понад десяти тисяч життів, стали ганебними плямами російської історії. Війна повинна бути негайно припинена, російські війська повинні бути виведені з усієї території України, включно з Кримом і Донбас, а міжнародно визнаний російсько-український кордон має бути відновлено, - підкреслюється в заяві.

Як вважають учасники форуму, майбутня вільна Росія прагнутиме до встановлення добросусідських відносин з Україною на основі принципів міжнародного права.