Події
29 травня 2017
Польща звинуватила Україну в чергах на кордоні
Головною причиною черг названі автомобілі українських власників з польською реєстрацією, які кожні п’ять днів повинні перетинати кордон.
news-image

Причиною заторів названі авто українців з польською реєстрацією, які кожні п’ять днів повинні перетинати кордон.

У Прикордонній службі Польщі заявили, що відповідальність за довгі черги на кордоні лежить на українській стороні, передає «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Головною причиною черг названі автомобілі українських власників з польською реєстрацією, які кожні п’ять днів повинні перетинати кордон.
“На кордоні з Україною функціонують вісім наземних пунктів, але прикордонний рух не ділиться рівномірно на всі пункти, з огляду на фатальну дорожню інфраструктуру з української сторони. Значна інтенсивність прикордонного руху, а отже, і черг, генерується громадянами України, які мають автомобілі, зареєстровані за межами України”, – заявили в Прикордонслужбі Польщі.

Зазначається, що станом на 30 листопада 2016 року в Польщі було зареєстровано понад 60 тисяч автомобілів, співвласниками яких є громадяни України.

“Тільки ці автомобілі можуть генерувати близько 4,5 мільйона перетинів кордону, тобто більше половини всього руху легкових автомобілів на кордоні з Україною”, – зазначили польські прикордонники.

У польській Прикордонслужбі також підкреслили, що на черги впливають “ускладнення прикордонного руху”, і в переважній більшості за них відповідає українська сторона.