Події
30 травня 2017
У приміщення Львівської облради увірвалося близько сотні молодиків (відео)
Робота сесії була зірвана.
news-image

В приміщення Львівської обласної ради увірвалося близько сотні молодих людей-представників "Свободи", "Правого сектору", "Національного корпусу", які сьогодні вранці мітингували під будівлею облради. Вони вимагають прийняти звернення до президента, Кабміну, Верховної Ради, в якому, зокрема, йдеться про амністію учасників АТО. Про це пише ZIK, передає «Є!»

За інформацією кореспондента видання, молоді люди увірвалися до сесійної зали, використовуючи сльозогінний газ, димові шашки. Вони представлялися представниками націоналістичних організацій, але при цьому багато розмовляли по-російськи. У роботі сесії оголошено перерву.

Як повідомив у коментарі виданню начальник штабу "Національного корпусу" Львівської області Святослав Сірий, мітингувальники увірвалися в облраду, вимагаючи виконання своїх вимог.

"Ми звернулися до обласної ради з проханням підтримати чотири основні вимоги маніфесту: амністію патріотів, продовження земельного мораторію, націоналізацію російського капіталу. Ми домовилися, що це питання проголосують до 13:00. О 13:00 його не проголосували. Ми захотіли зайти всередину приміщення. Ми зайшли, щоб пояснити, що це - національні інтереси. Якщо вони нас підтримають і підтвердять, це піде до Президента", – повідомив Сірий.

Він підтвердив присутність в облраді представників з інших регіонів.

"Присутні кілька чоловіків з інших областей – ініціативні групи "Національного корпусу", "Національної дружини". Вони приїхали до нас в гості на кілька днів, а так склалося, що потрапили під акцію", – додав представник "Національного корпусу".

Як повідомляє видання "Вголос", мітингувальники заблокували депутатів у сесійній залі, але невдовзі випустили їх.

Повідомляється, що під час подій у Львівській обласній раді постраждала вагітна журналістка телеканалу "Перший північний". Зараз вона знаходиться у лікарні, обставини події з'ясовуються.

Зазначимо, сьогодні під стінами Львівської облради проходив мітинг націоналістичних сил з вимогою підтримати маніфест до влади. За словами "свободівця" Руслана Кошулинського, на мітингу були присутні представники "Свободи", "Правого сектору", "Національного корпусу".

"Ми звертаємося до Львівської облради: чи підтримуєте ви розрив відносин з Росією? Ми повинні шукати нові щляхи в Європі і світі, наприклад, створення Балто-Чорноморського союзу. Чи ви хочете, щоб суд був справедливим, або ви вважаєте, що люстрацію завершено", – зазначив Кошулинський.
Читайте також: Сенат Нідерландів підтримав ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС
Читайте також: «Anne de Kiev Fest»: у столиці у рамках фестивалю презентували сквер імені Анни Київської