Київ
30 травня 2017
Більше сотні київських школярів стали переможцями міського конкурсу «Обери чисте майбутнє»
Свої роботи учасники представили у чотирьох номінаціях: малюнок, сувенір («друге життя відходам»), еко-сумка (альтернатива одноразовій тарі та упаковці), відеоробота (відеосюжет, відеоролик, анімація тощо).
news-image

Більше сотні школярів Києва стали переможцями міського конкурсу «Обери чисте майбутнє» та нагороджені  дипломами і подарунками. Конкурс проводився шостий рік поспіль зусиллями Департаменту житлово-комунальної інфраструктури (ДЖКІ) КМДА та КП «Київкомунсервіс», передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Цього року конкурс стартував із початку лютого і тривав до квітня. Свої роботи учасники представили у чотирьох номінаціях: малюнок, сувенір («друге життя відходам»), еко-сумка (альтернатива одноразовій тарі та упаковці), відеоробота (відеосюжет, відеоролик, анімація тощо). У результаті визначено 125 переможців, із яких 25 учасників – із Дарницького центру реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями м. Києва.

«Часто ми й не підозрюємо, скільки непотрібних, але корисних із точки зору переробки та повторного використання речей можна знайти у себе вдома. Більшість людей просто викидають пляшки, банки, коробки, інше «сміття», навіть не задумуючись, що з нього можна створювати оригінальні та корисні речі для декорування інтер’єру», – зауважив директор КП «Київкомунсервіс» Євген Русін.

За його словами, конкурс дає змогу розкрити творчий потенціал дітей, залучити їх до вирішення важливих питань щодо поводження з відходами, прищепити дбайливе ставлення до навколишнього середовища і знайти однодумців – екологічно свідомих юних мешканців столиці.

«Кожного року ви дивуєте нас чимось новим – технікою виконання роботи, оригінальним матеріалом, який використовується для виробу, або просто змістовним малюнком, який примушує серйозно замислитись. Долучаючись до конкурсу ви відкриваєте нові шляхи для розв᾽язання екологічних проблем нашого міста, нагадуєте нам, дорослим, про відповідальність перед вами», – зауважив заступник директора ДЖКІ Олександр Малихін.

Зазначений конкурс започатковано у 2012 році. Його основна мета – формування екологічної культури дітей та молоді, підвищення рівня обізнаності з питань поводження з відходами, охорони та збереження біорізноманіття.

За цей час учасниками конкурсу стали понад 3 000 дітей і колективів Києва. У дитячих руках старі речі перетворюються на нові. Потерті джинси можуть стати вишуканим кольє, пластикова пляшка – вечірнім гарнітуром, а ганчір’я – елегантним клатчем.