Світ
31 травня 2017
У Молдові за винагороду розшукують мера, який не дотримується умов домашнього арешту
Дорін Кіртоаке був затриманий і поміщений під 30-денний домашній арешт минулої п'ятниці.
news-image

Депутати муніципальної ради Кишинева пообіцяли виплатити винагороду тому, хто знайде мера столиці Доріна Кіртоаке, який не дотримується умов запропонованого йому судом домашнього арешту, передає «Є!»

"Кажуть, він гуляв сьогодні містом, зайшов на пошту. Думаю, це не перший раз. Може, хтось зніме його на фото або відео - буде хороша премія", - написав у соціальній мережі Facebook керівник прес-служби президента Молдови Іон Чебан, який є головою фракції соціалістів в муніципальній раді.

Кіртоаке підозрюється в отриманні вигоди в гучному корупційному скандалі, пов'язаному з організацією в місті платних парковок. Він був затриманий і поміщений під 30-денний домашній арешт в минулу п'ятницю.

В цілому по цій справі затримано 11 осіб, серед яких віце-мер Ністор Грозаву, секретар мерії Валерій Діденко, муніципальні радники Геннадій Думанський та Олег Онищенко, начальник управління транспорту мерії Ігор Гамрецький, а також бізнесмен Олександр Пінчевський, який входить до числа найбагатших людей Молдови.

Кіртоаке керує Кишиневом з 2007 року. Його діяльність неодноразово піддавалася критиці. У квітні муніципальні радники нагородили його званням "Бездільник і шкідник року" за погану організацію робіт по ліквідації наслідків снігового циклону, який обрушився на Молдову.

У травні жителі Кишинева зібрали 65 тис. підписів за проведення референдуму про відставку Кіртоаке.