Світ
31 травня 2017
Туристам заборонили фотографувати село в Швейцарії через його красу
Тим, хто буде фотографувати Бергюн, відтепер загрожує штраф у п'ять євро.
news-image

Адміністрація швейцарського села Бергюн вирішила заборонити мандрівникам робити фото населеного пункту, бо вважає місцеві краєвиди занадто гарними. Про це повідомляє місцевий офіс по туризму, передає «Є!»

За введення такої заборони рада села Бергюн, розташованого в горах на сході Швейцарії, проголосувала у понеділок, 29 травня.

«Науково доведено, що красиві фото з відпустки, розміщені в соціальних мережах, роблять тих, хто їх переглядає, нещасними, оскільки ці люди самі не перебувають в тому місці», - наголошується в повідомленні туристичного офісу.

Мер населеного пункту Пітер Миколай закликав туристів приїжджати в Бергюн, щоб самим переконатися в красі краєвидів.

Офіс по туризму вже видалив знімки села зі своїх акаунтів в соціальних мережах. Тим, хто буде фотографувати Бергюн, відтепер загрожує штраф у п'ять євро.

Директор з туризму села Бергюн Марк-Андреа Барандун в бесіді з порталом The Local визнав, що подібна заборона частково є рекламним прийомом, який покликаний привернути увагу до села.

Разом з тим він підкреслив, що така норма - це не жарт, її дійсно затвердила місцева адміністрація. Барандун додав, що штраф навряд чи буде застосовуватися на практиці.

Читайте також: Літо почнеться переважно ясною й не спекотною погодою