Суспільство
1 червня 2017
Гузар увійшов до топ-30 найкращих ораторів України за 25 років
Архієпископ-емерит УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар вмів переконувати людей, а його виступ був своєрідним продовженням молитви.
news-image

Любомир Гузар заслужено потрапив до числа 30 найкращих ораторів України за 25 років. Його стилем було – введення аудиторії у стан, схожий на транс, пише «Є!» з посиланням на ICTV.

Майже весь виступ служителів церкви – це продовження молитви, а молитву завжди потрібно розглядати як трансовий стан із наступним зануренням у себе. У церкві ми рідко прислухаємося до того, що говорять, більше зосереджуємося на самому голосі, розкатах під куполом, над тим, як цікаво відгукується поруч із вами відлуння, і плавно наш фокус уваги переходить на внутрішній стан і внутрішній діалог із Богом. У голові спливають якісь картинки, в душі проносяться відчуття … Якщо прямо зараз ви відчули щось схоже, – ось він транс у дії. Не знаємо, чи вчать цьому спеціально священнослужителів або вони неусвідомлено це роблять, але коли людина звикла до однієї манери виступу, вона вже не може переробити себе, особливо в зрілому віці. Яка б не була тема виступу Верховного Архієпископа Любомира Гузара, чи-то навчання або лекція перед бізнесменами, – це завжди буде продовженням молитви.

Оратори України: 30 найкращих за 25 років – це спецпроект Фактів ICTV спільно з професійним спікером Юрієм Борисовим.

Юрій Борисов – професійний спікер, коуч, автор книги Медійна особистість: як давати ідеальне інтерв’ю на радіо і ТБ.

Нагадаємо, Блаженніший Любомир Гузар помер 31 травня о 18.30 після важкої хвороби. Прощання із Гузаром відбудуться у Львові та Києві.

Читайте також:Кардинала Любомира Гузара поховають 5 червня, – УГКЦ