Суспільство
2 червня 2017
Журналісти показали дорогий автопарк СБУ (відео)
Вартість авто деяких співробітників не відповідає їхнім доходам.
news-image

Журналісти програми "Схеми" опублікували розслідування, в якому розповіли про автопарк співробітників СБУ, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Як стверджуються в розслідуванні, вартість автомобілів співробітників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ не відповідає рівню їхніх доходів.

"Серед автомобілів, які постійно можна бачити біля управління - Volkswagen Tоuareg вартістю близько $ 50 тис", - наголошується в розслідуванні.

За даними джерел програми "Схеми", водій вартісного Volkswagen Tоuareg Дмитро Беззубенко, один із заступників начальника управління.

"СБУ засекретила декларації про доходи та майно всього свого складу, включаючи керівництво", - кажуть журналісти.

Кілька днів камера фіксувала, як щоранку на стоянку заїжджає Lexus, а його водій заходить в управління.

При цьому журналістів він попросив звертатися до прес-центру з питаннями.

Ще одного чоловіка, який їздить на BMW вартістю близько $ 60 тис, знімальна група програми бачила біля управління кілька разів - рано вранці, опівдні і ввечері.

"В один із днів він в хорошому настрої в компанії іншого заносив в будівлю кілька пакетів з продуктами", - наголошується в повідомленні.



16 травня чоловік на Acura орієнтовною вартістю $ 25 тис паркується і заходить до будівлі. На наступний день приїжджає сам і підвозить колег. Вони трохи чекають, вітаються з іншими і заходять до будівлі управління.

За даними джерел програми "Схеми", це авто зареєстровано на зареєстровану в окупованому Криму Тетяну Крисько.

Машину вона придбала в 2015 році і вписала в користування 32-річного Віталія Криська.

"У російських ЗМІ є згадка про Романа Криська, який зареєстрований за тією ж адресою, що і Віталій Григорович Крисько. І служить в СБУ", - наголошується в повідомленні.