Події
2 червня 2017
Матіос розповів про роль Насірова в спецоперації з екс-податківцями Януковича
Матіос зазначив, що Роман насіров не був і не є суб'єктом кримінального провадження у справі екс-податківців.
news-image
У справі злочинів екс-податківців часів Віктора Януковича голова Державної фіскальної служби Роман Насіров надав прокурорам безпрецедентний доступ до баз податкової служби

Про це розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає «Є!» з посиланням на  РБК-Україна.

"Щоб розкрити злочини, що відбувалися коли Олександр Клименко очолював Міністерство доходів і зборів, потрібно було проаналізувати сотні тисяч податкових декларацій, які є в електронних базах податкової служби. Доступу до них за законом ми не маємо. Насіров взяв на себе відповідальність і виділив нам відповідні ресурси з відповідними фахівцями і доступами до всіх баз податкової", - розповів Матіос.

За словами прокурора, це був перший випадок за часів незалежності, коли такий доступ надавався без дозволу суду.

"За 27 років незалежності ніхто з податківців ніколи нікому не давав без дозволу суду доступу до баз. По кожному підприємству потрібно було окремий дозвіл. Ми повинні були б писати клопотання, йти до суду, робити виїмку. Таких виїмок потрібно було робити щодо тисяч підприємств. Це було б розслідування типу Горбатюка - вічно і безрезультатно. Ніхто не може ухвалити таке рішення, крім голови ДФС", - додав прокурор.

Матіос зазначив, що Роман насіров не був і не є суб'єктом кримінального провадження у справі екс-податківців. 

"Він не свідок у цій справі, не залучений фахівець, не давав жодних свідчень. Насіров відмовив нам самим прийти в податкову, але він виділив лінії електронної комунікації Генеральній прокуратурі та кращих фахівців", - зазначив Матіос.

Нагадаємо, 24 травня в Києві та низці областей було затримано 23 екс-високопосадовці податкових адміністрацій, які мали відношення до економічних злочинів за часів Януковича.Станом на 26 травня, суд обрав запобіжні заходи майже для всіх екс-податківців, які були затримані під час масштабної антикорупційної операції правоохоронців.

Читайте також:Луценко розкрив схему виведення коштів з України при Януковичі