Київ
5 червня 2017
З 15 по 19 червня Київ приймає фестиваль «Тиждень швейцарського кіно»
У програмі зібрано актуальні картини останніх років, відібрані на європейських фестивалях.
news-image

З 15 по 19 червня Київ приймає фестиваль «Тиждень швейцарського кіно», приурочений до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин України та Швейцарії, пише «Є!» з посиланням на ukraineartnews.

У програмі зібрано актуальні картини останніх років, відібрані на європейських фестивалях. «Тиждень швейцарського кіно» відкриває абсурдна комедія «Ласкаво просимо до Ісландії». Знята на тлі суворих ісландських пейзажів, стрічка Фелікса Тіссі розповідає про випадкові зустрічі дуже різних людей: пари безталанних коханців, самогубці та сім'ї з дітьми.

«Марнославство» Лайонела Баєра – сатирична драма про немолодого архітектора, який через хворобу хоче вдатися до послуг асистованого самогубства. У ролі невправної асистентки з'являється Кармен Маура, зірка ранніх фільмів Педро Альмодовара. Композиція стрічки побудована як vanitas – алегоричний натюрморт епохи бароко. Картина була номінована на дві премії Каннського фестивалю – «Квір-Пальмову гілку» за освітлення ЛГБТ-теми у кіно і премію Асоціації незалежного кіно за найкращий повнометражний фільм.

Анімацію представляє фестивальний хіт цього року – «Життя Кабачка» Клода Барраса, створений у копродукції з Францією. Картина була відзначена французькою премією «Сезар» і претендувала на «Оскар» за найкращий анімаційний фільм, а також відкривала 4-й український фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

Драматичний фільм «Я – воротар» розповідає історію чоловіка, який щойно вийшов із в'язниці – термін він отримав, відмовившись здавати свого друга. У 2014 стрічка Сабіни Бос отримала чотири національні премії Swiss Film Prize: за найкращі фільм, чоловічу роль, сценарій та музику. В основу сценарію ліг однойменний роман Педро Ленца, який було номіновано на Швейцарську літературну премію, а невдовзі буде опубліковано в українському перекладі.

До програми фестивалю також увійшов альманах «Батьківщина». У ньому десять режисерів фантазують на тему того, як країна долала би наслідки руйнівного урагану, що поставить під загрозу її існування.

Читайте також: Держкіно презентувало офіційний тізер фільму «Перехрестя «БАЛУ»» (відео)