Події
15 січня 2015
Кіровоградські правоохоронці викрили учасників злочинної групи, які обкладали "боргами" представників малого бізнесу міста Новомиргород
Суми готівки, які підприємці повинні були платити вимагачам обраховувалася ними в розмірах від кількох десятків і до кількох сотень тисяч гривень.
news-image

Четверо підозрюваних віком від 30 до 35 років залякували громадян, скоювали підпали належного їм майна та відбирали транспортні засоби, інформує Є l Єдність.інфо із посиланням на прес-службу МВС.

Суми готівки, які підприємці начебто повинні були платити вимагачам обраховувалася ними в розмірах від кількох десятків і до кількох сотень тисяч гривень.

Заяви про вимагання та залякування почали надходити до міліції наприкінці року. Невідомі особи телефонували до підприємців та називали суми коштів, які потерпілі мали передати у визначений ними час. Такі розмови деякі з потерпілих не сприймали серйозно, тож клали слухавку і про «вимоги» відразу забували. Однак відступитися просто так ніхто з вимагачів не збирався. Наступним їх кроком були погрози фізичною розправою, після чого відбувалися підпали належного громадянам житла чи торгівельних приміщень. Траплялося й так, що у підприємців, які не мали потрібної суми готівкою, зловмисники відбирали транспортні засоби.

Незважаючи на залякування та погрози, дехто з потерпілих таки повідомив про те, що з ними сталося, у міліцію. У результаті проведення оперативних заходів особи зловмисників було встановлено.

Працівники Управління карного розшуку та Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області затримали чотирьох підозрюваних за місцем проживання. Як з’ясувалося, зловмисники довгий час проживали на території району та ніде не працювали. Один з них раніше мав судимість за тяжкі злочини.

Наразі працівниками міліції встановлено причетність підозрюваних до семи епізодів злочинної діяльності. По даних фактах розпочато кримінальні провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України «Вимагання», частиною 2 статті 194 ККУ «Умисне знищення або пошкодження майна». Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Однак правоохоронці не виключають, що кількість потерпілих може бути більшою.