Події
6 червня 2017
Сміттєва блокада у Молдові: столиці загрожує виникнення епідемії
Після вивезення сміття буде проведено тотальну дезінфекцію сміттєвих баків і майданчиків для збору сміття.
news-image

Про це розповів керівник міського Управління житлово-комунального господарства Петру Гонтя, інформує «Є!», з посиланням на vgolos.com.ua.

«За попередніми підрахунками, на вулицях міста накопичилося близько 2,5 тисячі тонн сміття. Для того, щоб звільнити повністю місто від сміття, нам буде потрібно щонайменше тиждень», - заявив Гонтя.

За його словами, складність полягає ще і в тому, що через накопичене сміття утруднений під'їзд сміттєвозів до сміттєвих баків.

Гонтя зазначив також, що після вивезення сміття буде проведено тотальну дезінфекцію сміттєвих баків і майданчиків для збору сміття.

Як повідомили в Національному центрі охорони здоров'я, якщо проблему з вивезенням сміття не буде вирішено в найближчі дні, столиця може стикнутися з іншою проблемою - виникненням епідемії.

Кризова ситуація з вивезенням сміття з Кишинева виникла в зв'язку з тим, що жителі села Бубуєч (передмістя столиці) вийшли на акцію протесту і заблокували трасу, не дозволяючи сміттєвозам проїхати до сміттєзвалища, розташованого за п'ятсот метрів від житлових будинків села.

Протест, за словами мера Бубуєча, було організовано у зв'язку з тим, що на початку весни муніципальна влада пообіцяла жителям села протягом 45 днів знайти інше місце для звалища, бо воно розташоване поруч з селом, проте обіцянки своєї керівництво міста так і не виконало.

Напередодні для оперативного вирішення проблеми з вивезенням сміття при уряді Молдови було створено екстрену робочу групу. Однак переговори з жителями села Бубуєч ні до чого не привели, а дорога до сміттєзвалища залишається заблокованою.

Читайте також: У Києві чоловік загрузив квартиру до стелі тонами сміття через яке його стара мати вже 8 років не виходить із дому
Читайте також: У Львові під час реконструкції костьола Святого Лазаря знайдено останки людей (фото)
Читайте також: У столиці Ємена епідемія холери, оголошено надзвичайний стан