Політика
6 червня 2017
«Щорічно в Російську Федерацію їздять понад 2 млн українців. Кому ми робимо погано?»- Рабінович про візи з РФ
Опозиційний політик додав, що уряд ставить українців в безвихідне становище.
news-image

Введення візового режиму з Російською Федерацією суперечить в першу чергу інтересам українців, які вимушено їздять в цю сусідню країну на заробітки.

Таку думку в ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» висловив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, інформує «Є!».

Відповідаючи на питання про те, чи зважиться, на його думку, Україна на введення візового режиму з РФ, Вадим Рабінович зазначив, що не ставив би так питання. 

«Те, що сьогодні діється, вирішує не Україна. Вирішує невелика група людей, яка привласнила собі право від імені українців вирішувати питання їх майбутнього, майбутнього їхніх дітей і всього, чого хочете», - заявив народний депутат.


Опозиційний політик додав, що уряд ставить українців в безвихідне становище.

«Знаєте, нам чомусь наплювати на себе. Ми почали якось зовсім вже песимістично дивитися на свою країну, на майбутнє наших дітей. Нас привели на бійню, а ми мовчимо. Нас з кожним днем ​​все менше, а ми мовчимо. Найсильніші починають їхати, наймудріші - мовчати, найбільш обережні тримаються осторонь. Але, повірте, ви не утримаєтеся в стороні. І тих, хто залишився, випихають: не подобається - їдьте. А ми мовчимо», - резюмував лідер партії «За життя».


За його словами, це і нормально, і ненормально.

«Нормально, тому що завжди нормальні люди бояться всяких виродків. Бандит з ножем може залякати якусь групу людей, тому що люди нормальні, а він - божевільний. Але це наша країна, це майбутнє наших дітей. І мені здається, що залишилися люди, які намагаються щось сказати, вони і є сіль нашої країни. Вони і є ті, хто врятує нашу країну», - переконаний опозиціонер.

Повертаючись до питання візового режиму з Росією, Вадим Рабінович нагадав, що, згідно зі статистикою, в Україну приїжджають близько 120 тисяч росіян в рік, тоді як з України в РФ щорічно виїжджають близько 2 млн 400 тис. чоловік.

«Скажіть, будь ласка, кому ми робимо погано? Тим людям, які їздять в Росію, щоб вони туди не їхали? Тоді забезпечте їх роботою і гідним житлом тут. Невже ви думаєте, що хтось їде в іншу країну від хорошого життя? Ні. Тому, що ви до такого довели країну нашу. Ось і все, що відбувається », - додав глава парламентського підкомітету з прав людини.


За словами народного депутата, члена колегії МВС України Антона Геращенко, щодня з України в Росію їздять близько 10-12 тисяч чоловік.

Він також припустив, що в разі введення Україною віз для громадян РФ Росія вживатиме аналогічних заходів.

Читайте також:Україна має стати 30-м членом НАТО, - Геращенко