Війна
6 червня 2017
Звіт за день із території зони АТО: поранено четверо українських бійців
Все частіше бойовики застосовують заборонені Мінськими угодами зразки озброєння.
news-image

Ситуація у районі проведення АТО залишається складною.

Про це у Facebook інформує прес-центр штабу АТО, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

З початку доби внаслідок бойових дій четверо українських воїнів зазнали поранень. Бойовики 46 разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗС України. Все частіше бойовики застосовують заборонені Мінськими угодами зразки озброєння. Зокрема, суттєве загострення відзначається на Луганському напрямку.

Приморський напрямок. Найнапруженішою ситуація на цій ділянці лінії зіткнення - в районі Чермалика. Там по українських опорних пунктах противник неодноразово відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, а під вечір застосував і РСЗВ "Град". Також неспокійно було поблизу Водяного, де бойовики били з гранатометів та стрілецької зброї. Українських захисників неподалік Гнутового обстрілював ворожий снайпер.

Донецький напрямок. Тут НЗФ продовжують обстрілювати оборонні укріплення сил АТО у передмісті Авдіївки з піхотного озброєння, подекуди - з мінометів калібру 82 мм. З таких же мінометів бандити били північно-східніше, в районі Верхньоторецького та Зайцевого. Поблизу Новгородського противник обстрілював українські опорні пункти зі стрілецької зброї. А неподалік Троїцького застосовував великокаліберні кулемети.

Луганський напрямок. На цій частині фронту проросійські бандформування значно активізувалися впродовж останніх 24 годин. Зокрема, українських воїнів, які тримають оборону на підступах до Кримського та Новотошківського, загарбники обстрілювали зі ствольної артилерії калібру 122 та 152 мм, а також мінометів. На початку доби під ворожий вогонь зі 120-мм мінометів потрапили українські позиції поблизу Трьохізбенки. В районі Новоолександрівки проросійські бандформування застосовували 82-мм міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. А біля Новозванівки бойовики відкривали вогонь в бік українських укріплень з озброєння БМП. 

Читайте також: У Богданівці бойовики випустили 16 снарядів з Града – штаб АТО
Читайте також: Посібник терористів здався СБУ через розчарування у «російському мирі» (відео)
Читайте також: Доба в АТО: 77 обстрілів, бойовики застосували Град