Україна
6 червня 2017
Вступна кампанія 2017 року: Міністр освіти розповіла про бонуси для абітурієнтів (відео)
При вступі до ВНЗ цього року для абітурієнтів також запроваджені коефіцієнти, які можуть додати їм балів.
news-image

Цьогорічна вступна кампанія до вищих навчальних закладів в Україні не має суттєвих відмінностей під попередньої – 2016 року. Проте цього року подавати свої документи на вступ до ВНЗ можуть власники сертифікатів ЗНО ще й 2016 року.

Про це в ефірі програми "Лівий берег з Сонею Кошкіною" на 24 Каналі розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Вона зазначила, що при вступі до ВНЗ цього року для абітурієнтів також запроваджені коефіцієнти, які можуть додати їм балів. Серед коефіцієнтів – галузевий, регіональний і сільський, "де домножується для певних груп абітурієнтів їхній результат на незначний коефіцієнт".

Наприклад, сільські діти, як правило, є в нерівних умовах порівняно з міськими дітьми. І вони отримають невеличку прерогативу. Це, якщо дитина завершила сільську школу і так само місцем проживання її є село в рік випуску, то в цьому випадку буде незначний домножувальний коефіцієнт, – пояснила міністр освіти.
"Так само є галузеві коефіцієнти. Є спеціальності, на яких складніше навчатися, наприклад технічні спеціальності. Це означає, якщо ти обрав таку спеціальність, то теж твій результат буде домножений на коефіцієнт трішки більший, ніж одиниця", – додала Гриневич.

Вона зазначила, що таким чином МОН намагається стимулювати абітурієнтів вступати до ВНЗ на технічні спеціальності.

Читайте також: «Процес освіти у всіх навчальних закладах повинен здійснюватись українською мовою», - письменниця Лариса Ніцой у парламенті
Читайте також: У 1,5 роки вже можна знати як дитина вчитиметься у школі