Світ
15 січня 2015
У Венесуелі заборонили ходити в продуктові магазини частіше 2 разів на тиждень
Як повідомляється, країну охопила економічна криза, викликана падінням цін на нафту
news-image

Влада Венесуели заборонила громадянам відвідувати державні продовольчі магазини частіше двох разів на тиждень, пише Є | Єдність.інфо з плсиланням на телеканал "Дождь".

Як повідомляється, країну охопила економічна криза, викликана падінням цін на нафту. В країні різко зросли ціни і спостерігається дефіцит продовольства. Інфляція, за словами президента Ніколаса Мадуро, становить 63%.

Поблизу державних продовольчих магазинів чергують поліцейські, які перевіряють документи у покупців. Також чергують біля точок і співробітники імміграційної служби, щоб іноземці не купували продукти для відправки їх контрабандою в сусідні країни.

Губернатор штату Яракуй Хуліо Леон Ередія недавно написав у своєму твіттері, що він вирішив заборонити жителям стояти в чергах вночі, так як зазвичай, на його думку, зазвичай так роблять спекулянти.

Тим часом, в країні вже введені картки на базові товари для малозабезпечених верств населення. ажіотаж біля державних магазинів зберігається, тому що там ціни тримають на низькому рівні.

Дефіцит товарів намітився навіть на чорному ринку.

Президент країни Ніколас Мадуро назвав зниження вартості нафти, від експорту якої Каракас отримує 95% валютних надходжень, "економічною війною", розв'язаною США.