Події
8 червня 2017
Нардеп Ігор Лапін озвучив три можливі версії підпалу своєї автівки
Пошкоджений позашляховик належить родині сина нардепа.
news-image

За фактом підпалу автомобіля нардепа Ігоря Лапіна розпочато кримінальне провадження. Про це нардеп повідомив журналістам у кулуарах парламенту, передає кореспондент «Є!»

Політик розповів, що підпал був скоєний у Луцьку близько четвертої години ранку та зауважив, що в автівці був відеореєстратор, тому, можливо, це допоможе слідству.

"Маю надію, що злочин буде розслідуваний. Але, на жаль, взагалі знаю, що злочини, які робляться вночі, слабо піддаються розслідуванню", - суперечливо сказав він.


Ігор Лапін уточнив, що пошкоджений позашляховик Volkswagen Amarok 2014 року випуску належить родині його сина, а сам нардеп лише користується транспортним засобом.
Також він озвучив журналістам три можливі версії скоєння злочину. Перша - це політичне протистояння на Волині, яке переростає у силову площину.
Нардеп, зокрема, повідомив, що незадовго до події за ним було організовано стеження. Дані цього стеження, персональні дані нардепа, були розміщені у приватних ЗМІ, які, за словами Ігоря Лапіна, фінансуються політсилою "Укроп" - "Волинські новини" та "0332.ua". Після цього нардеп написав звернення до Генеральної прокуратури, і за цим фактом було порушено кримінальну справу за ст. 182 КК "Порушення недоторканності приватного життя".

"Причини цього - політичне протистояння на території Луцька, пов'язане, зокрема, з виборами мера. Кілька інцидентів вже мали місце. Наприклад, є таке приватне громадське формування "Варта порядку", яке нещодавно організовувало тітушок біля Луцької міської ради. Ми це висвітлювали у ЗМІ, з цим явищем ми боремося. Крім того, відбулося побиття громадських активістів, спалення автомобіля мого помічника, побиття автомобілів моїх помічників, у тому числі - битами. Згодом було знайдено автомобіль, яким пересувалися злочинці, він належить особі, яка має посвідчення члена "Варти порядку". Це протистояння - одна з можливих причин підпалу моєї автівки", - зауважив нардеп.


Другою можливою версією злочину політик вважає свій вчорашній виступ із трибуни парламенту, в якому він вказав на порушення при розслідуванні справ про хабарництво у правоохоронних органах Луцька.

"Вчора я це озвучив у Верховній Раді, а вранці у мене згоріло авто", - уклав нардеп.

Також Ігор Лапін вважає, що злочин могли скоїти прихильники "ЛНР/ДНР".

"Після публікації моїх персональних даних, зокрема, адреси та номера автівки, це може бути "привіт" зі Сходу", - сказав політик.


Проте після озвучення власних версій злочину нардеп зауважив, що остаточне слово мають сказати правоохоронні органи.

"Ми будуємо правову державу. Мої думки - це лише мої думки, а правоохоронці мають розслідувати справу", - підсумував він.
Читайте також: Антон Геращенко знає, хто причетний до вибуху в американському посольстві