Суспільство
9 червня 2017
У Туреччині розслідують смерть співробітника президентської охорони, який загинув під час гри в «російську рулетку»
Чоловік нібито застрелився після перегляду відеоролика.
news-image

Поліція Туреччини розслідує обставини смерті 24-річного співробітника президентської охорони Рамазана Озчеліка, який, за попередньою інформацією, загинув під час гри в "російську рулетку". Про це повідомило турецьке видання Hurriyet, передає «Є!».

Інцидент стався 5 червня у Стамбулі в будинку подруги охоронця, етнічної узбечки Феріде Байрамової, із якою він познайомився через інтернет дев'ять місяців тому.

Жінка розповіла, що перед трагедією показувала Озчеліку відеоролики, на яких видно, як люди грають у "російську рулетку". Після перегляду молодик вирішив спробувати зіграти: дістав пістолет і зі словами "ось так треба грати" приставив зброю до голови і вистрілив. Жінка сказала, що нібито намагалася зупинити його, але не встигла.

За інформацією видання, правоохоронці сумніваються у правдивості свідчень Байрамової, оскільки жінка не показала жодного відео із грою. Крім того, у її речах поліцейські виявили чотири мобільні телефони і банкноту номіналом , у номері якої була буква F. У виданні уточнили, що за допомогою таких банкнот прихильники проповідника Фетхуллаха Гюлена, який проживає у США і перебуває в опозиції до президента Туреччини Реджепа Ердогана, упізнають одне одного. За версією турецької влади, саме Гюлен був одним із організаторів перевороту у країні в липні 2016 року.

Розслідуванням смерті президентського охоронця нині займається антитерористичний департамент поліцейського управління Туреччини.