В Україні хоче самоліквідуватися ще один банк
Акціонери банку Новий розглянуть питання про припинення банківської діяльності на позачергових зборах акціонерів 26 червня цього року.
news-image

Акціонери банку Новий розглянуть питання про припинення банківської діяльності на позачергових зборах акціонерів 26 червня цього року, пише «Є!» з посиланням на НВ Бізнес.

Про це йдеться в повідомленні банку про проведення загальних зборів.

"Припинити здійснення банківської діяльності ПАТ АКБ Новий в порядку, визначеному ст. 2 закону Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків, без припинення після відкликання банківської ліцензії діяльності відповідно до ліцензії на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку (діяльності з торгівлі цінними паперами - брокерської діяльності)", – йдеться в документі.

На 1 січня 2017 року, найбільшим акціонером банку Новий є ДП Конструкторське бюро Південне ім. М. К. Янгеля – 18,3297%, сім фізосіб прямо або опосередковано володіють пакетами по 9,88%-9,99%.

Чистий збиток банку за перший квартал 2017 року склав 11,82 млн грн.

За даними НБУ, банк Новий на 1 квітня 2017 року за розміром активів (770,59 млн грн) займав 58-е місце з 90 працювали на той момент банків зі статутним капіталом 150 млн грн, власним капіталом 36,7 млн грн.

Нагадаємо, що Нацбанк України встановив вимогу щодо збільшення мінімального капіталу банків до 200 млн грн до 11 липня 2017 року.

Читайте також:Світовий банк покращив прогноз зростання економіки України