Україна
9 червня 2017
У Росії стався збій у роботі основних банків
Збій стався о 16:40 мск і тривав 40 хвилин.
news-image

У Росії з обслуговуванням банківських карт "Сбербанку", "Райффайзен Банку", "ЮниКредит Банку", банку "Открытие" та "Промсвязьбанку" стався масовий збій.

Інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

У колл-центрі "Альфа-Банку" виданню повідомили, що платежі за картками тимчасово не проходять, оскільки у "Сбербанку" є проблема зі списанням платежів. В "ВТБ 24" також заявили про призупинення роботи pos-терміналів з технічних причин.

Як пізніше повідомили в прес-службі "Ощадбанку", технічний збій, що стався 9 червня о роботі платіжних терміналів, торкнувся менше, ніж 10% операцій з пластиковими картами.

Збій стався о 16:40 мск і тривав 40 хвилин. Через нього частину клієнтів "Ощадбанку" зазнавали труднощів при проведенні операцій з прийому платежів у інтернеті і переказом грошових коштів.

Також клієнти "Сбербанку" не могли зняти готівку в терміналах сторонніх банків по картах "Mastercard" і "Мир". Клієнти інших банків, в свою чергу, відчували труднощі при використанні пристроїв і терміналів "Сбербанку".

Джерело видання на російському платіжному ринку розповіло, що проблема пов'язана тільки з роботою "Сбербанку".

Однак "Райффайзен Банк", "ЮниКредит Банк", "Открытие" і "Промсвязьбанк" кажуть, що також мають внутрішні проблеми і розплатитися картами банків не вдається саме з цих причин.

Читайте також: Пожежа на Київському вокзалі у Москві: двоє загиблих (відео)
Читайте також: В Україні хоче самоліквідуватися ще один банк
Читайте також: У метро Тегерану зіткнулися два потяги: десятки постраждалих