Політика
10 червня 2017
Геращенко роз'яснила доцільність в'їзду росіян до України за біометричним паспортом
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтримав ідею візового режиму з Росією.
news-image

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко не виключає доцільність в'їзду громадян РФ в Україну за біометричними паспортами.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Ми маємо бути так само відповідальним партнером для ЄС, з точки зору, щоб не створювати міграційні ризики, і в цьому контексті є важлива реформа, яку Україна провела в нашому законодавстві і в наших документах. Ми тепер маємо ID-картки і біометричні паспорти", - зауважила віце-спікер ВР.

Геращенко допустила доцільність в'їзду громадян РФ в Україну за біометричними паспортами.

"Тому дуже важливо ввести такий режим біопаспортів, дозволу заїзду громадянам РФ як дуже важливий безпековий елемент. Біометричний паспорт – це додаткова перевірка, хто це в'їжджає, хто за людина, чи є вона в якійсь базі даних. Думаю, що позиція по біометричному паспорту є на сьогодні мудрою з точки зору нашої безпеки", - резюмувала вона.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтримав ідею візового режиму з Росією. Однак дипломат наголосив, що питання для обговорення ставиться неправильно. 

"Я вважаю, що навіть запровадження візового режиму в контексті контролю того, хто прибуває з Російської Федерації замало. Ми маємо запровадити для цього біометричні паспорти, але потім, ще й контроль тих, хто приїжджає. Це означає – анонсування поїздок, і це все можна зробити достатньо ефективно в Інтернеті", - заявив міністр.
Читайте також: Безвіз для українців: відмов у в'їзді буде чимало