Суспільство
10 червня 2017
Поліція затримала три групи копачів бурштину в Житомирській області
Поліцейські продовжують профілактичні заходи щодо попередження фактів незаконного видобутку бурштину.
news-image

В Олевському районі Житомирської області поліцейські затримали три групи старателів, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Під час відпрацювання північних районів Житомирщини спільними рейдовими групами правоохоронців неподалік села Рудня-Перганська були припинені спроби нелегального видобутку сонячного каменю, – ідеться в повідомленні.

Першу групу затримали в лісовому масиві неподалік села Рудня-Перганська.

Поліцейські помітили чоловіків, "які вивантажили з автомобіля УАЗ характерне приладдя". У двох затриманих чоловіків вилучили автомобіль, мотопомпу, два пожежні рукави тощо.

Ще дві групи старателів поліцейські знайшли за кілька годин.

Із мотопомпою, пожежними рукавами та іншим були затримані двоє місцевих мешканців у віці 49 і 25 років, а також зі своїм старательским приладдям 30-річний мешканець Рівненської області та 22-річний олевчанин, – повідомили в поліції.

У північних районах регіону поліцейські продовжують профілактичні заходи щодо попередження фактів незаконного видобутку бурштину.

За вказаними фактами замаху на порушення правил охорони або використання надр (ст. 15 ч. 2 ст. 240 КК) наразі відкриті кримінальні провадження, – додали в поліції.