Світ
12 червня 2017
У США щасливчик виграв в лотерею майже півмільярда доларів
Виграш є десятим за величиною за всю історію проведення різних лотерей в Сполучених Штатах.
news-image

Виграшний квиток однієї з найпопулярніших в США лотерей Powerball, джекпот якої склав на цей раз $ 448 млн, був проданий в південній частині американського штату Каліфорнія. Про це повідомили в неділю організатори, передає «Є!»

Квиток був куплений в продуктовому магазині. Хто саме його придбав, поки невідомо. Щасливчик зможе отримати гроші вже в понеділок. Представники Powerball уточнили, що даний виграш є десятим за величиною за всю історію проведення різних лотерей в США.

Згідно з чинними правилами, власники магазину, де продали квиток, також отримають нагороду в розмірі $ 1 млн. За умовами лотереї, виграш дістається тому, хто вірно вгадає номера п'яти білих куль плюс одну червону, який і має назву Powerball. Шанси правильно визначити всі шість номерів складають приблизно один на 292 мільйони.

За правилами, переможець може отримати джекпот частинами протягом 29 років або ж стати його володарем відразу. В останньому випадку сума виграшу стає приблизно в два рази менше, беручи до уваги податки.

Лотерея Powerball проводиться в 44 штатах, федеральному окрузі Колумбія, на американських Віргінських островах і в Пуерто-Ріко. Ціна квитка становить $ 2, а загальна виручка від їх продажу складає кілька мільярдів доларів.

У січні минулого року джекпот Powerball досяг рекордних $ 1,5 млрд. Тоді було відразу три виграшних квитка. Вони були продані в штатах Каліфорнія, Теннессі і Флорида. До цього джекпот ні цієї лотереї, ні інший в світі ніколи не досягав такої великої суми.

Попередній рекордний в історії США джекпот в $ 656 млн був розіграний в іншу популярну в США лотерею - Mega Millions в 2012 році. Тоді виграли відразу три квитки, їх власникам довелося поділити приз.

Читайте також: У Римі 91-річна жінка вкрала духи. Поліцейські заплатили за них зі своєї кишені
Читайте також: У парламент Британії обрали рекордну кількість представників ЛГБТ