Події
13 червня 2017
У Росії порушили кримінальну справу щодо Парасюка
У Слідкомі РФ вважають Володимира Парасюка "неординарною скандальною особою, яка періодично нагадує про себе публічними бійками".
news-image

У Росії порушили кримінальну справу стосовно народного депутата Верховної Ради Володимира Парасюка. Слідчий комітет цієї країни звинувачує українського політика в причетності до нападу на російське генконсульство у Львові у 2016 році і нарузі над прапором РФ, передає «Є!» із посиланням на сайт Слідчого комітету.

"Слідством отримані достатні докази, що свідчать про те, що Парасюк 9 березня 2016 року, зокрема, підбурював присутніх біля генерального консульства людей до скоєння нападу на російське диппредставництво", - йдеться в повідомленні на сайті Слідкому.

У зв'язку із цим щодо Парасюка порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (залучення осіб до скоєння нападу на установи, які користуються міжнародним захистом).  

У Слідкомі РФ назвали Володимира Парасюка "неординарною скандальною особою, яка періодично нагадує про себе публічними бійками зі своїми колегами по парламенту, співробітниками СБУ і МВС України". Крім того, у відомстві зазначили, що нардеп є активним учасником блокади залізниць на Донбасі.

"Мабуть, для нього вчинення ще одного тяжкого злочину не є чимось неординарним. Проте, подібні дії чітко ілюструють образ цього представника влади. І залишається тільки здогадуватися, які законопроекти може підтримати або запропонувати такий «законодавець», - пишуть на сайті Слідкому РФ.

Нагадаємо, 9 березня 2016 року нардеп Володимир Парасюк зірвав прапор з будівлі генконсульства РФ у Львові. Після цього активісти, які зібралися на акцію в підтримку льотчиці і депутата Надії Савченко, підняли і спалили російський прапор.

Читайте також: Путін розповів Стоуну про онуків і родини дочок
Читайте також: ДТП на трасі Київ-Чоп: загинули троє людей