Україна
16 січня 2015
Офіційно. Донецький аеропорт контролюють українські сили
За добу бандформування 82 рази обстріляли позиції сил АТО
news-image

Офіційна прес-служба АТО рапортує, що аеропорт Донецька знаходиться під контролем українських сил, пише Є | Єдність.інфо.

"Донецький аеропорт перебуває під контролем українських військових. Тут після 20.00 спостерігається відносне затишшя. Опівночі бойовики обстріляли метеовежу з РСЗВ "Град" і після цього до самого ранку вогонь не відкривали. До півпершої ночі з артилерії та реактивних систем залпового вогню обстрілювались найближчі до летовища населені пункти, після чого також настало затишшя", - йдеться в оперінформації прес-служби на Фейсбуці.

Згідно з повідомленням, найбільше від обстрілів бандформувань постраждали Піски та Тоненьке.

На інших напрямках терористи з "Градів" обстріляли населені пункти Щастя, Кримське, Верхня Вільхова, Трьохізбенка та околиці Фрунзе. Вогонь не припинявся до 4 години ранку. Найбільше збройне протистояння відбулося на Дебальцевському напрямку. Терористи з сторони Горлівки намагалися штурмувати українські блокпости поблизу Шумів, Ленінського та околиць Новогородського.

Українські військові наступ бойовиків відбили. Також на цьому напрямку близько півпершої ночі незаконні збройні формування обстріляли з "Градів" позиції українських військ поблизу населеного пункту Отрадовка.

Загалом же за добу бандформування 82 рази обстріляли позиції сил АТО.

Крім того, 7 разів зафіксовано ведення повітряної розвідки з використанням безпілотників в районах населених пунктів Єленівка, Новокалинове, Горняк, Дебальцево, Донецьк та Маріуполь. В районі Глінки безпілотник перетнув кордон України.

Нагадаємо, що вчора бойовики рапортували про майже повне взяття аеропорту під свіій контроль. Однак згодом позиції українських сил були підкріплені, зокрема артилерію. Атаку вдалось відбити.