Київ
13 червня 2017
«До кінця року в Дарницькому районі відкриється ще один дитсадок на понад 200 місць» - Віталій Кличко
Новий дитсадок призначений для дітей із особливими потребами.
news-image

До кінця року в Дарницькому районі на вулиці Волго-Донській відкриють новий дитячий садок на понад 200 місць. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції будівництва садка, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Віталій Кличко нагадав, що столична влада взяла на себе зобов’язання цього року збільшити кількість новозбудованих і реконструйованих дитячих садочків. Зокрема, цьогоріч планується відкрити 10 дитсадків.

«На сьогодні у Києві більше 10 тисяч дітей у черзі в садки. Ми взяли на себе завдання, що через 2-3 роки черг у дитячі садки не повинно бути», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що цього року планується зменшити чергу на 3,5 тисячі місць.

«Це значні цифри. І перед нами – важливе завдання, – зауважив мер столиці. – Наприклад, зараз ми знаходимося в Дарницькому районі, де сьогодні реконструюють, а фактично, зводять новий дитсадок. Від старого залишили тільки частину приміщень. Цей садочок понад 20 років не експлуатувався за призначенням і був напівзруйнований», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера, новий дитсадок розрахований на 210 місць і призначений для дітей із особливими потребами. У садочку будуть приміщення для музичних, фізкультурних, навчальних занять та ігор, комп’ютерна  кімната та кімната для Lego-конструктуювання, кімната зображувальної діяльності та ручної праці, басейн, медичний блок.

Будівництво розпочалося у квітні цього року і має бути закінчене вже у грудні. Сьогодні виконані підготовчі та демонтажні роботи, облаштований котлован, фундамент і тимчасове водо- та електропостачання. Ведуться роботи зі спорудження монолітного каркасу.

Віталій Кличко зазначив, що при реконструкції дитячого садочку будуть застосовані сучасні  технології. Зокрема, з енергозбереження, освітлення (LED світильники), оздоблення ігрових кімнат і спалень лінолеумом, що виготовлений на основі натуральних деревних волокон, які не містять шкідливих речовин. Окрім того, для оздоблення басейну використовуватиметься антиковзаюча керамічна плитка.  Також буде впорядкована та озеленена територія закладу.

«Садочок має бути сучасним і комфортним для дітей. Я поставив завдання, щоб до грудня дитсадок був побудований. Дуже стислі терміни, але це завдання ми будемо виконувати», – підкреслив Віталій Кличко.
Читайте також: Віталій Кличко: «Реконструкція газоочисного обладнання на Дарницькій ТЕЦ дозволить поліпшити екологічну ситуацію на лівому березі Києва»