Події
13 червня 2017
В Казахстані знайшли відмовку чому з'явилась карта України без Криму
Художники підійшли творчо, не вдаючись до політичних подробиць.
news-image

Інсталяція із зображенням Криму на карті Росії на фестивалі в Астані – це витвір творчого колективу і жодного політичного наміру не було. Тож інцидент не варто політизувати.

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ Казахстану Мухтар Тлеуберді, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Мабуть, художники підійшли творчо, не вдаючись до політичних подробиць. Вони свою провину визнали, надіслали офіційне звернення в посольство України з вибаченням", – запевнив заступник глави МЗС Казахстану.

Водночас оргкомітет фестивалю Astana Art Fest заявив, що фігури на бульварі Нуржол не мають жодного стосунку до фестивалю.

Astana Art Fest – позаполітичний захід, усі роботи проходять попередній відбір, щоб виключити (навіть у художньому сенсі) розпалювання міжнаціонального і міжсоціального розбрату, а також не допустити політичних маніфестацій з боку учасників, оскільки це неприйнятно самою концепцією фестивалю, – заявили в оргкомітеті.

Там додали, що скандальні фігури, на яких карта України була зображена без Криму, були виготовлені незалежним об'єднанням не менш ніж три роки тому.

Водночас оргкомітет фестивалю пообіцяв дотримуватиметься добросусідської політики, не допускаючи провокацій на території Astana Art Fest.

Нагадаємо, в центрі столиці Казахстану в межах Astana Art Fest розмістили 84 фігури із прапорами та символікою різних країн. 

МЗС України спрямувало ноту протесту МЗС Казахстану у зв'язку з появою карти України без Криму.

Читайте також: Екс-Холостяк Іраклі Макацарія отримав травму на шоу «Танці з зірками»
Читайте також: Одна з європейських країн надала росіянам безвізовий в'їзд
Читайте також: У київській маршрутці стався вибух, є постраждалі